Hoi hoi iedereen !!!

GBS-regenboog-leerlingenraad

Wij: Toke, Wout, Lien, Simon, Vic, Maya, Robbe, Louise, Wout, Gitte, Josse en Benthe uit het 4de – 5de – 6de lj, maken dit schooljaar samen met juf Leen en juf Giselle deel uit van de leerlingenraad op onze school.

Wij werden door onze klasgenoten gekozen om hierin te zetelen. Samenkomen doen we minstens 1x per maand tijdens onze lunchpauze van 12u.15 – 13u.15.

Tijdens deze vergaderingen brengen we onze eigen ideeën op tafel of bespreken we vragen die we oppikten uit de ideeënbussen of die ons hier en daar toegefluisterd werden. We onderzoeken ze dan naar haalbaarheid of geven er onze persoonlijke toets aan. Nadien maken we ze over aan het leerkrachtenteam en /of 3-den.

Vaak steken we de handen uit de mouwen om onze projecten die een ‘go’ kregen creatief vorm te geven. Zo is het “soepproject” (een idee dat al sinds vorig schooljaar op tafel lag) de kers op de taart van dit werkjaar. We maakten kralenkettingen, soepkaartjes en samen met de vrijwillige ouders/grootouders zorgden we voor een vlot verloop in de keuken, de eetzaal, aan de afwas.

Na de Paasvakantie vinken we een 2de item af: de drankfonteintjes op de speelplaats en langs het grasveld … ze komen eraan!

Verder zorgen we voor een vrolijke noot bij feestjes op school of verzorgen de inkleding van schoolprojecten. Enkele hiervan:

– ludieke begroeting van de Sint (met onze schoenenhaag)

– gekke week voor carnaval

– cake- en chocomelkbedeling bij de warme kersthappening

– dikke truiendag, gedichtendag, bednet-pyjamadag, week tegen pesten…

Kortom, we zijn een toffe, enthousiaste bende en proberen op onze manier onze ‘Regenboog’ mee te kleur te geven!

!!!DOEG!!!